Evet, bulaşıklarınızı yıkayan şeyin zaman zaman kendi temizliğine ihtiyacı vardır. Bu adım adım temizleme talimatları ve bulaşık makinenizi daha temiz hale getirmek için faydalı ipuçları ile bulaşık makinesini nasıl temizleyeceğinizi ve bulaşık makinesi kokularıyla nasıl başa çıkacağınızı öğrenin.
Bulaşık makinenizi nasıl temizleyeceğiniz konusunda endişelenmek garip gelebilir. Sonuçta, işi bulaşık yıkamak olan bir cihaz. Ancak bu kullanışlı makineler de diğer mutfak aletleriniz gibi rutin temizliğe ihtiyaç duyar. Bunun nedeni, kirli bulaşıkları her dizdiğinizde kapağında parmak izlerinin oluşması ve iç kısmında (özellikle köşeler ve yarıklar) yiyecek parçacıkları, yağ ve sabun köpüğünden oluşan kalıntılar biriktirmesidir. Bu tortular sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda sıcak, nemli ve karanlık yerlerde çoğalan bakteriler nedeniyle bulaşık makinenizi kokutmaya başlarlar. Kokan bulaşık makinenizi temizlemek çok fazla zaman almaz ve çok sık yapılması gerekmez. Aslında, aylık temizlik bulaşık makinenizin yeni gibi görünmesini ve iyi çalışmasını sağlayabilir.
İçindekiler
Bulaşık Makinenizi Nasıl Temizlersiniz?
Adım 1: Kapağını Temizleyin
Dışını ılık, köpüklü suyla silerek bulaşık makinesinin kapağını parmak izlerinden arındırın. Veya ev yapımı bir bulaşık makinesi temizleyicisi kullanın. 1/4 bardak karbonatı 1 litre su ile karıştırın. Bulaşık makinesinin yüzeyini çizebilecek sert temizleyicilerden veya çok sert ovma süngerlerinden kaçının. Kapak temiz olduğunda, yumuşak bir bezle silerek kurulayın. Yumuşak, kuru bir bez üzerinde dökeceğiniz bir miktar yağ sökücü ile zor parmak izlerini ve lekeleri silin.
Bulaşık makinesinin kapağını açın, böylece üstüne ve yanlarına ulaşabilirsiniz. Küçük bir diş fırçasını sıcak, sabunlu suya batırın ve kapağın çevresini ovun. Menteşeler de dahil olmak üzere lastik contanın oyuklarına ve diğer tüm yarıklara girdiğinizden emin olun. Bu adım, çok fazla birikinti varsa aşındırıcı temizleyici ile nazikçe ovma gerektirebilir. Oluşan kiri sıcak sabunlu suya batırılmış bir ev süngeri ile silin. Temiz, ıslak bir süngerle geride kalan temizleme solüsyonunu silin.
Adım 2: Tekneyi Temizleyin
Tekneyi temizlemeye başlamadan önce, bulaşık makinesinin tabanındaki kalıntıları almak için kağıt havlu kullanın. Birikintinin çoğunu giderin etrafında bulacaksınız.
Kirler temizlendikten sonra, bulaşık makinesini temizlemek için bir tur çalıştırmak isteyeceksiniz. (Boş çalıştırılmalıdır.) Evde yapabileceğiniz birkaç bulaşık makinesi temizleyicisinden birini kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesini sirke ile temizlemek isterseniz, üst rafa bulaşık makinesinde yıkanabilir bir fincan sade beyaz sirke koymanız yeterlidir. Ardından, ünite temizlenirken dezenfekte etmek için mümkün olan en sıcak suyu seçerek tam bir tur çalıştırın. Çalışması bittiğinde, bulaşık makinesinin içini kağıt havlu veya temiz, kuru bir bezle silin.
Sabun kabına sirke yerine bir paket şekersiz limonata karışımı da koyabilirsiniz. teknenin dibine bir bardak serperek bulaşık makinenizi karbonat ile de temizleyebilirsiniz. Her iki yöntem için de mümkün olan en sıcak suyu kullanarak tam bir tur çalıştırın. Her biri bulaşık makinenizin temizlenmesine ve tazelenmesine yardımcı olacaktır.
Adım 3: Aksesuarları ve Parçaları Temizleyin
Ardından, bulaşık makinesi aksesuarlarını ve parçalarını temizleyin. Rafları ve çatal-bıçak kabını çıkarın. Yapışmış yiyecek parçacıklarını veya diğer kalıntıları silin. Tıkanmaları gidermek için püskürtme kolunu yumuşak bir fırça veya diş fırçası ile ovun.
Adım 4: Bulaşık Makinesi Filtresini Temizleyin
Bulaşık makinesi filtresine erişmek için alt rafı tamamen dışarı çekin. Filtre genellikle cihazın alt, arka köşelerinden birinde bulunur. Filtreniz çıkarılabilirse, bulaşık makinesinden çıkarmak için döndürün ve yiyecek parçacıklarını ve diğer kalıntıları gidermek için akan sıcak su altında durulayın. Bulaşık makinesinin içindeki filtrenin altındaki alanı nemli bir bez, sünger veya diş fırçası ile silin. Temizledikten sonra, temiz bulaşık makinesi filtresini tekrar yerine takın.
Filtrelerin cihazlar arasında büyük farklılıklar gösterdiğini unutmayın. Bulaşık makinesi filtrenizin nasıl temizleneceğine ilişkin özel talimatlar için kullanıcı el kitabınıza bakın. (Kılavuz sizde yok mu? Birçok üreticinin web sitelerinde bu kılavuzlar mevcuttur.)
Adım 5: Pas Lekeleriyle Mücadele Edin
Su kaynağınıza ve borularınızın durumuna bağlı olarak bulaşık makinenizin içinde mineral veya pas lekeleri görebilirsiniz. Giysilerden veya cihazlardan pas lekelerini çıkaran ürünler için temizlik ürünleri satan yerlerde çamaşır deterjanı bölümüne bakın. Ürünü bulaşık makinenizdeki deterjan haznesine yerleştirin ve birazını serbestçe alt kısmına serpin. Boş bulaşık makinesini tam bir tur çalıştırın.
Pas lekelerinin kaynağı sistemli olduğundan (örneğin suyunuz özel bir kuyudan geliyor veya evinizin boruları paslı), sorunları kaynağında halletmediğiniz sürece bu işlemi muhtemelen düzenli olarak tekrarlamanız gerekecektir. Ayrıca bir tesisatçıdan pas kontrolüne yardımcı olabilecek bir filtre takmasını isteyebilirsiniz.
Adım 6: Sert Suyu ve Mineral Birikimini Ortadan Kaldırın
Sahip olduğunuz suyun türüne bağlı olarak, bulaşık makineniz sert su birikintilerine veya mineral birikmesine karşı hassas olabilir. Limonla temizlik harikalar yaratabilir. Bulaşık makinenizin üst rafına veya sepetine bir bardak limon suyu koyun ve normal bir tur çalıştırın. Asitli limon suyu, sert su lekelerini ve demir birikimini gidermek için çalışacaktır.
Bulaşık makinesini temizlemenin en iyi yolu, ayda bir kez kapsamlı temizlik yapmak ve dış yüzeydeki lekeleri ve sıçrayanları olduğu gibi temizlemektir.
Başka Ne Yapabilirsiniz?
Eskimiş bulaşık makinenizi Burak Spot’a getirmek ve değerinde satmak, sonrasında yeni model, tertemiz bir bulaşık makinesine sahip olmak da çözümlerden biri. Uzun yıllar boyunca size hizmet vermiş makinenizi piyasaya göre en iyi fiyatla satmak ve pırıl pırıl bir makineye sahip olmak da bir tercih. İsterseniz bizi arayın hemen size fiyat verelim ve yeni makinenize kavuşmak için hiç beklemeyin. Burak Spot’a 0 552 703 41 41numaralı telefondan veya https://eskiesyaaliyoruz.com/iletisim/ internet sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Siz de fikrinizi belirtin