Deri koltuk temizleme, bakımını yapma ve yılların getirdiği yorgunluk izlerini silme insanların internette en çok aradığı konuların başında geliyor. Deri şaşırtıcı derecede dayanıklı, bakımı kolay bir döşeme malzemesi olmasına karşın ara sıra temizlik ve bakım gerektirir. Deri koltuğunuz yıllar içerisinde yıpranmış ve yorgun görünüyorsa, ilk aldığınız zamanlardaki haline geri döndürmek için sadece önerilerimizi takip etmeniz yeterli.

Görkemli dokusu ve yumuşak dokunuşuyla deri mobilyalar, odanızın dekoruna lüks bir unsur katar. Neyse ki, lüks ve zengin görünümüne rağmen deri, diğer bakım ve iyileştirme işlemleriyle ilişkilendirebileceğiniz türden özenli bir bakım gerektirmez. Ancak kaçınılmaz olarak kullanım ömürleri boyunca, tüm deri koltukların, sandalyelerin ve kanepelerin özenli bir bakım görmesi gereken bir zaman gelir. Deri mobilyaların nasıl temizleneceğini öğrenmenin zor olmadığından emin olabilirsiniz ve bu işlemler için sadece çoğu insanın kolayca el altında bulundurduğu malzemelere ihtiyacınız var.

İçindekiler

ADIM 1: Mobilyayı elektrikli süpürge ile iyice süpürün.

Deri mobilyayı temizlemeye başladığınızda, deri bir koltuğu veya kanepeyi temizlemenin ilk adımı, parçadaki tüm tozu ve kalıntıları temizlemektir. Fırça eki ile donatılmış bir elektrikli süpürge ile bunu kolayca yapabilirsiniz. Mobilyaların minderleri varsa aralarını temizlemeyi unutmayınız. Bitirdikten sonra, her şeyi pamuklu veya mikrofiber bir bezle silin.

ADIM 2: Mobilyaları dikkatlice inceleyin.

Mobilyaların tozunu alıp silerken inceledikten sonra, artık parçanın hangi kısımlarının aşınma açısından daha kötü göründüğünü anlayabilirsiniz. Bunlar, temizlik çabalarınızda aslan payını ayıracağınız alanlardır.

ADIM 3: Sorunlu bölgelere seyreltilmiş sirke uygulayın.

Sorunlu alanları ele almak için eşit oranda sirke ve su içeren basit ama etkili bir ev yapımı temizleyici kullanabilirsiniz. Su ve sirkeyi küçük bir kovada karıştırın, ardından bir bezi bu karışıma batırın. Bezi nemli ama ıslak olmayacak şekilde sıkın, ardından derinin kirli kısımlarını silmeye başlayın. Kirin yayılmasını önlemek için birkaç silme işleminin ardından bezi durulayın.

ADIM 4: Deriyi hemen kurulayın.

Ardından, su ve sirke solüsyonuyla işlem yaptığınız her alanın üzerinden kuru bir bezle geçtiğinizden emin olun. İşlemin hiçbir noktasında derinin ıslanmasına izin vermemelisiniz; derinin sıvıyı emmesi malzemenin düşmanlarından biridir.

ADIM 5: Deri yumuşatıcı uygulayın ve mobilyayı parlatın.

Deri koltuk temizliğinizden memnun kaldığınızda, temiz, tüy bırakmayan bir beze az miktarda ticari veya ev yapımı deri yumuşatıcı uygulayın. Mobilya üzerinde göze çarpmayan bir nokta seçin ve kremi dairesel hareketlerle ovalayarak uygulayın. Yumuşatıcıyı deriye iyice sürdüğünüzden emin olun ve ardından bir saat kadar kalmasına izin verin.

Uygulama noktasını kontrol edin ve sonuçlardan memnunsanız, yumuşatıcıyı mobilyanın geri kalanına benzer şekilde bölüm bölüm uygulayın. Yumuşatıcıyı temiz bir bezle uygulayın ve ardından koltuğunuza yerleşmeden önce iyice kurumasını bekleyin.

Deri temizliği için diğer ipuçları

Dikkatsiz bir misafir bir şey mi döktü ve lekeyi çıkarmak için deri mobilyaları nasıl temizleyeceğinizi merak mı ediyorsunuz? Umutsuzluğa kapılmayın – muhtemelen kazanın kalıcı bir leke bırakmasını önleyebilirsiniz, ancak başarılı olmak için hızlı çalışmanız gerekir. Farklı lekeler farklı çözümler gerektirir.

Deri üzerindeki yağ lekesi nasıl çıkarılır?

Yağ lekelerini temiz ve kuru bir bezle silin. Su eklemeyin, çünkü sıvı yağın deriye girmesine yardımcı olabilir. Fark ettiğiniz anda yağ kurumuşsa, yağı dışarı çekmek için alana karbonat serpmeyi deneyin. Karbonatı birkaç saat bekletin, ardından bir bezle silin.

Mürekkep ve küf nasıl çıkarılır?

İspirto, mürekkebi deriden çıkarmanın anahtarı olabilir. Bir parça pamuğu ispirtoya batırın, ardından leke çıkana kadar silin. Birçok ev sahibinin, mobilyalardaki küf veya küfün sinir bozucu lekelerini çıkarmak için ispirtonun en iyi çözüm olduğunu bildirdiğini aklınızdan çıkarmayın.

Beyaz deri nasıl temizlenir?

Beyaz ve bej deri, lekelere karşı çok hassastır. Bu tür parçalardan koyu renkli lekeleri çıkarmak için eşit miktarda limon suyu ve tartar kreması karışımı tercih edin. İkisini bir macun halinde birleştirin, lekeye uygulayın, ardından 10 dakika bekletin. Nemli bir bezle silin.

Hiçbir şey yardımcı olmuyorsa?

Genel olarak konuşursak, deri üzerinde leke çıkarıcı ürünler denemeye karşı dikkatli olun; bazıları yarardan çok zarar verebilir. Her zaman önce mobilyanın göze çarpmayan bir yerinde bir temizlik maddesi deneyin. Bu şekilde, işler ters giderse muhtemelen kimse fark etmeyecektir. Ancak daha etkili bir çözüm arıyorsanız lekelenmiş, yıpranmış deri koltuklarınızı değerinde elden çıkarmayı ve yerine yepyeni bir tanesini koymayı düşünebilirsiniz. Yukarıda anlattığımız ipuçlarından veya püf noktalarından hiçbiri size yardımcı olmazsa, bir profesyonelden yardım almayı düşünebilirsiniz.

Deri koltuklar bir kere lekelendi mi veya yıprandı mı eski haline döndürmek son derece zorlu bir süreç olabilir. Mümkün olan en iyi bedelle Burak Spot sizi bu dertten kurtararak size, evinize yeni ve farklı bir hava katma imkanı sunabilir. Bize ulaşmak için 0 552 703 41 41 no’lu numaramızı arayabilirsiniz.