Plaklarınız için 5 Altın Kural

Plaklarınız için 5 Altın Kural

Plaklarınız için 5 altın kural başlıklı yazımız sayesinde plaklarınızı uzun süre muhafaza edebileceksiniz. Aynı zamanda performanslarını ve ses kalitesini de korumuş olacaksınız. Nasıl kullanmanız gerekiyor ? Nasıl muhafaza edebilirsiniz ? Bütün sorularınızı cevaplamaya çalışacağız. İsterseniz lafı fazla uzatmadan başlayalım…

İçindekiler

Nasıl Muhafaza Edilir ?

Dik ve Kapağında Saklayın: Plak plastik bir malzemeden üretildiği için dik saklanması gerekir. Eğik biçimde duran bir plak kendi ağırlığı ve yerçekiminin etkisiyle bükülecektir. Bu bükülme plağınızın ses kalitesini ve performansını olumsuz olarak etkiler. Ayrıca kapağında saklamadığını plak ise çok tozlanacağı için aynı şekilde deforme olacaktır.

Tozdan Koruyun: Kapağında muhafaza etmeniz tozdan koruyacağı gibi plağınızı tutarken de ayrıca dikkat etmelisiniz. Plağı en dış yüzeyinden ve etiket kısmından tutmaya özen göstermelisiniz. Elinizi yüzeyde bulunan kanallara değdirmeniz halinde parmaklarınızda bulunan küçük kir ve yağ molekülleri plağınızın yüzeyine yapışacaktır. Hatta plak çalarken iğne ile plağınızın iç kanallarına doğru bu kirler girecek ve kalıcı olmasına sebep olacaktır.

Nasıl Temizlemeliyim ?

Üflemeyin: Plağınızın üzerinde gördüğünüz büyük toz parçalarını üfleyerek temizlemeye çalışmayın. Bu toz parçalarına üflediğinizde nefesinizde bulunan rutubet sayesinde küçük toz parçaları plağınıza yapışacaktır. Plağın kanallarına giren tozlar gözle görebileceğimiz türden tozlar değildir. Çünkü plağın kanalları mikron bazında ölçülebilen genişlik ve derinlikte olan kanallardır. Buraya giren tozlarda o nispette küçük olan tozlardır.

Anti-Statik Fırça: Plağın yüzeyinde bulunan büyük toz parçalarının aksine gözle görülmeyen toz parçaları plağınızın ses kalitesini bozacaktır. Bu tozları uzun süre temizlemezseniz kalıcılığını arttırır ve temizliği çok daha zor olur. Temin edeceğiniz anti statik bir fırça ile bu kanalların arasını rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Anti statik fırçaların kılları çok ince olduğu için kanal aralarına rahatlıkla girebilir ve plağınızı temizleyebilir. Yüzeyde ki kalın tozları ise anti statik bez ile temizlemenizi öneririz.

İğne Temizliği: Plağın yüzeyi kadar iğnenin de temiz olması önemlidir. İğneyi diş fırçası veya anti statik bir fırça ile temizleyebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken husus, fırçayı farklı farklı yönlerde sürmemeniz. Arkadan öne doğru yavaş yavaş fırçalamanız yeterli olacaktır. Farklı yönlerde hızlı hızlı yapacağınız fırçalama işlemi iğnenize zarar verebilir hatta kırabilir.

Plaklarınız için 5 altın kural başlıklı yazımız umarız sizin için faydalı olmuştur.

Aile büyüklerinizden kalan veya satın aldığınız plaklarınızı değerlendirmek, elden çıkartmak isterseniz bizi 0552 703 41 41 numaralı telefonumuzdan arayabilirsiniz.

Haftanın 7 günü hizmetinizdeyiz.